Korejanci upoznali i Edina Višću (video)

Reprezentacija BiH s 3:1 savladala je Južnu Koreju u okviru prijateljske utakmice odigrane u ovoj azijskoj zemlji.
01.06.2018 u 14:01
jk bos

Korejanci su bili zaluđeni Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem, koje su dočekali na aerodromu i uzvikivali njihova imena tokom utakmice, a na utakmici su upoznali i Edina Višću, koji im je utrpao tri komada.

Ovaj nekadašnji fudbaler banovićke Budućnosti i Željezničara koji hljeb zarađuje u istanbulskom Basaksehiru, postigao je het-trik za visoku pobjedu Zmajeva.

Prvo je pogodio na asistenciju debitanta Ćivića u 28.minuti, zatim u sudijskoj nadoknadi prvog dijela na sjajan pas Duljevića a večer je zaključio fenomelanim volejom na pas Bajića, koji je zamijenio Džeku.

Bila je ovo jako dobra predstava Zmajeva gdje su malo stoperi Šunjić i Zukanović pokazivali konfuznost, dok su mladi bekovi Todorović i debitant Ćivić bili na visini zadatka. 

Južna Koreja - BiH 1:3 (Jae Sung 30' / Višća 28', 45+1', 79')

Južna Koreja: Kim Seung-Gyu, Yun Young-Sun, Ki Sung-Yeung, Oh Ban-Suk, Lee Yong, Koo Ja-Cheol, Jung Woo-Young, Kim Min-Woo, Lee Jae-Sung, Hwang Hee-Chan, Son Heung-Min.

BiH: Šehić, Todorović (od 74. Bičakčić), Ćivić, Zukanović, Šunjić, Bešić, Cimirot (od 85. Lončar), Pjanić (od 57. Sarić), Duljević (od 67. Zakarić), Džeko (od 60. Bajić), Višća (od 82. Milošević).

pressing.ba