Navijači Slobode opet vrijeđali Amara Osima

S obzirom da je meč između Željezničara i Slobode završio bez golova, najviše se pričalo o transparentu domaćih navijača posvećenom Amaru Osimu.
28.04.2019 u 09:04
fukare

Čekamo izvještaj službenih lica sa utakmice u Tuzli. I na osnovu fotografija i dokaza, Fudbalski klub Slobodu čeka nova velika kazna. Disciplinska komisija NSBiH ih je već jednom kaznila, ali ovo prelazi svaku mjeru. To su kazali iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, nakon što su navijači Slobode na u derbi susretu 29. kola Premijer lige BiH na Tušnju protiv sarajevskog Željezničara (0:0), nastavili sa morbidnim provokacijama na račun Amara i Ivice Osima.

Javnost u Bosni i Hercegovini potresla je parola koju su Fukare istakle u susretu protiv Željezničara odigranom u prvom dijelu sezone (Fukare razvile transparent na kojem je pisalo:”Amare, isti si k'o otac, zreo si za moždani”), kada su vrijeđali porodicu Osim, a ništa “normalnije” nije bilo ni sinoć u Tuzli kada se pojavio novi transparant.

U Nogometnom savezu BiH su ogorčeni nakon novih dešavanja u Tuzli. FK Sloboda je već jednom kažnjena zbog spornog transparenta na kojem su vrijeđali porodicu Osim. „Ovoga puta ide žestok odgovor. Ne bih volio da govorim o kojoj visini kazne je riječ, jer je to posao za Disciplinsku komisiju NSBiH, ali ovo mora prestati“, dodaje izvor iz NSBiH.

Svakako je važno pitanje – ko je kriv što se odmah sporni transparent nije uklonio sa tribina? „Krivicu snose službena lica na stadionu. Krivi su i pripadnici MUP-a koji su morali reagirati, ali naša policija neće da se svađa sa navijačima. Delegat i komesar za sigurnost su mogli tražiti da se sporni transparent ukloni, a da se susret na Tušnju i ne prekida. Sjećate se kako je kažnjen Široki zbog sličnih parola? To isto mogu očekivati i u Tuzli“, podvukao je sagovornik iz NSBiH.

Na pitanje kakve su moguće posljedice, isti izvor je dodao: “Od novčane kazne do zatvaranja dijela tribine, te zabrane unošenja transparenata… Mnogo je mogućnosti”.

(RS)