Nijemci hvale bh.reprezentativca

Haris Duljević se vratio u startnu postavu Dynamo Dresdena.
23.02.2019 u 10:39
duljevic

Njemački mediji pišu kako je Duljević vratio povjerenje trenera Maika Walpurgisa, od kojeg je nakon utakmice protiv Regensburga dobio niz pohvala. Trener Dynamo Dresdena bio je posebno zadovoljan Duljevićevim taktičkim i timskim ponašanjem, a bivši igrač Sarajeva se u narednim utakmicama ima pravo nadati puno boljoj minutaži nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko mjeseci. Walpurgis je prošlog mjeseca uputio otvorene kritike Duljeviću, što je očito urodilo plodom.

“Haris mora prihvatiti način na koji se igra fudbal u Njemačkoj. U Bosni je mogao da se ne kreće kada nema loptu, da ne učestvuje puno u igri kada protivnik ima posjed, ali to kod nas nije prihvatljivo. Pričali smo s njim o tome. Vidimo u njemu veliki potencijal, ali nemamo koristi od njega, ako ne učestvuje u defanzivi”, rekao je tada trener Dynamo Dresdena.

Harisov povratak u startnu postavu Dynamo Dresdena može radovati i selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog, s obzirom da narednog mjeseca počinju kvalifikacije za EP.

Zmajevi ih otvaraju domaćim utakmicama sa Armenijom (23. mart) i Grčkom (26. mart). Duljević je ove sezone odigrao 15 mečeva za Dynamo Dresden, koji poslije 22 odigrana kola zauzima 12. poziciju u 2. Bundesligi.

pressing.ba