Nikad slabiji Grci nam opet odoljeli (video)

Ponovo nismo uspjeli protiv Grčke!
27.03.2019 u 07:34
Bos Grc

Iako smo imali otvaranje iz snova, gdje smo za 15 minuta imali 2:0 i Helene na koljenima, na kraju smo morali spašavati bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.godine.

Sjajna reakcija Višće nakon kornera Pjanića u 10.minuta podigla je Bilino Polje na noge. Napadač Basaksehira dobro se snašao pred golom i vrhom kopačke iz drugog pokušaja pogodio za 1:0.

Euforija se nije ni stišala bilo je 2:0. Slobodan udarac sa 30 metara bez živog zida Pjanić je maestralno izveo za 2:0.

Grci nisu znali šta ih je snašlo a mi ih nismo uspjeli dotući u tim momentima.

Malo smo zastali a Grci se vratili u svoju staru formaciju i polako počeli da oživljavaju. Stvorili su nam dvije-tri ozbiljne situacije preko naših neuvjerljivih bokova u defanzivi ali se na odmor otišlo sa 2:0.

Prosinečki nije ništa mijenjao a mi smo se korektno držali do 63.minute kada je Šunjić napravio penal koji su gosti iskoristili za 2:1.

Dva minuta kasnije Pjanić je dobio crveni karton i od tada je na terenu samo postojala Grčka. Mi smo se pokušali odbraniti ali nismo uspjeli. Kolovos nam je pet minuta prije kraja zabio za 2:2 glavom kada je Šunjić zakasnio u skoku na centaršut s desne strane.

Na kraju očaj i razočarenje gdje nismo uspjeli dobiti nikad slabije Grke, koji su u Zenici pokazali da su i takvi izuzetno opasni i neugodni.

pressing.ba