NSBiH zvanično odlučio ko ispada a ko ostaje u Premijer ligi BiH

Iz Nogometnog saveza stigla je službena potvrda kada je u pitanju licenciranje premijerligaša!
30.05.2018 u 17:33
savez

Juče je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH koja je započeta u četvrtak, 24.05.2018.godine. Na sjednici se odlučivalo o žalbama NK''GOŠK''-Gabela, FK''Borac''-Banja Luka, FK ''Sloboda''Tuzla i NK''Čelik''-Zenica na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2018/19.

Drugostepena komisija je jednoglasno donijela Odluke:

  1. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca FK ''Sloboda''- Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.
  2. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ''GOŠK''- Gabela za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019;
  3. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ''Čelik''- Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.
  4. Odbija se žalba i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije, te se odbija izdavanje licence FK ''Borac''- Banja Luka za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.

FK''Borac''- Banja Luka nije dokazao da nema neizmirenih obaveza iz osnova aktivnosti transfera (član 89.(F.03a), Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH) prema FK''Džaja''-Banja Luka, kao i prema uposleniku Željku Vranješu (član 94 (F.04a) istog Pravilnika, te je stoga žalba ovog Kluba odbijena, a Odluka Prvostepene komisije za licenciranje u cjelosti potvrđena.

Ove odluke su konačne.

pressing.ba