Poraz Tuzla Cityja u Turskoj

Fudbaleri Tuzla Cityja odigrali su prvu pripremnu utakmicu u Antaliji.
30.01.2020 u 16:07
TC TSC

Protivnik je bila ekipa srbijanskog superligaša TSC-a koji su savladali Tuzlake sa 2:1. 

U ovome meču trener Elvir Baljić nije mogao računati na usluge iskusnog Sesara zbog povišene temperature.

Meč je na golu počeo Fejzić, zadnju liniju su činili Efendić, Morris, Kojić i Leković, dva zadnja vezna Hasanović i Maksimović, ofanzivno Badji, Beganović i Crnkić te u napadu isturen Ubiparip.

Prvi su zaprijetili Tuzlaci kada Lekovićev šut iz 9.minute odlazi preko gola. Srbijanski prvoligaš je bolje otvorio utakmicu i došao do prednosti u 22.minuti kada je mrežu Fejzića pogodio Svitić. Potom su Tuzlaci uspostavili terensku inicijativu te zaigrali bolje, što je rezultiralo izjednačenjem kada se Crnkić sjajno snašao ispred gola ekipe iz Bačke Topole za 1:1.

U drugom poluvremenu zaigrala je nova postava gdje je na golu bio Muminović, ispred njega Nukić, Morris, Kostić i Leković u vezi Hadžanović i Arežina defanzivno a Kulović, Beganović i Šarčević ofanzivno, dok je najistureniji bio Ramić. U 53.minuti Kulović prijeti golu gostiju ali nije bio dovoljno precizan dok je šut u 63.minuti probao i Nukić ali mreža se nije zatresla.

Ipak, jednu nesmotrenost plave odbrane koristi u 73.minuti Duronjić za konačnih 2:1. Posljednjih 20 minuta kod Plavih je zaigrao i Stjepanović umjesto Beganovića.

Naredna provjera je u nedjelju protiv makedonskog provligaša F.K.Makedonija.

pressing.ba