Poraz Zmajeva u Nizozemskoj

Nogometna reprezentacija BiH poražena je sa 3:1 u Nizozemskoj u okviru Lige nacija.
15.11.2020 u 21:48
pjanic

Tako smo doživjeli novi poraz, a teško je bilo nešto više i očekivati s obzirom da smo bili znatno oslabljeni.

Poslije pokušaja Depaya u 11. minuti, Gojak je nakon toga na drugoj strani uradio sve dobro i ostavio loptu za Pjanića, čiji udarac je otišao preko gola. U 13. minuti naša odbrana je još jednom loše reagovala. Niko nije bio od naših igrača da pokrije Berghuisa, koji je glavom vratio loptu za Wijnalduma, koji ponovo nije imao težak zadatak da pogodio za 2:0.

Hodžić je u 23. minuti pokušao uposliti Višću, ali Krul je to zaustavio. Na drugoj strani De Jong je zatresao našu mrežu i dosuđen je ofsajd, što je bila diskutabilna sudijska odluka. Wijnaldum je umalo postigao hat-trick nakon pola sata. Dobro se okrenuo pred našim golom, ali je loše šutirao. Do kraja prvog dijela viđeni su loši pokušaji Krunića, Berghuisa i Hodžića, iz teške pozicije, tako da je ostalo 2:0. U drugom dijelu nastavljen je amaterski pristup odbrani.

Depay je u 47. minuti nakon sjajnog poteza uposlio Berghuisa, kojem je Šehić odbranio udarac. Nedugo nakon toga neoprezni Todorović je izgubio loptu, a na kraju Berghuis je šutirao malo pored gola. Šehić je odlično odbranio Depayu u 51. minuti. Zmajevi su imali dobru šansu u 54. minuti kada je Višća iskosa sa desne strane šutirao pored gola, a Gojak je umalo loptu skrenuo u mrežu domaćih. Nizozemci su došli do trećeg gola u 55. minuti.

Stijelac je Depay, a golu je prethodila loša intervencija Kolašinca. Prevljak je u 61. minuti ušao u igru, a dvije minute poslije na asistenciju Višće smanjio je na 3:1. Domaći su u pojedinim trenucima izvršavali opasdu našeg gola. Šehić je zaustavio Berghuisa u 71. minuti, a u 77. Prevljak je umalo postigao novi pogodak, kada je šutirao malo pred gola. Do kraja susreta Promes je propustio šansu za Nizozemce, te je Šehić zaustavio Berghuisa, tako da je ostalo 3:1.

(pressing.ba)