Poslao 119 aplikacija za trenerski posao

Dobiti posao trenera nije nimalo lahko, ali ga je puno lakše izgubiti.
30.03.2018 u 14:17
trener

Bankar Michael Breuer odlučan je da se zaposli kao fudbalski radnik – bilo kao trener ili sportski direktor, svejedno mu je. Ovaj tridesetogodišnji momak vjerovatno je i svjetski rekorder po broju poslatih CV-a profesionalnim fudbalskim klubovima u nadi da će ga neki angažovati za trenera. Breuer je, ne birajući ime, na adrese bundesligaša, ali i nacionalnog saveza ukupno 119 puta aplicirao za posao. Nijednom nije prošao, piše Bild.

– Sačekam da neki trener dobije otkaz i onda pokušam – priča Breuer za njemački magazin.

U početku je sve bila šala i ona traje već punih pet godina. Michael je bio ubijeđen da ga klubovi neće shvatiti ozbiljno, ali kada su počeli da pristižu odgovori, duduše uvijek negativni, i on je bivao uporniji. Samim tim i njegove ponude bile su sve ozbiljnije, a u poslovnoj biografiji isticao je skromno trenersko iskustvo, jer je jednu sezonu vodio pjetliće lokalnog kluba.

– Najviše puta sam aplicirao za trenera Münchena 1860 – kaže momak iz Donje Saske.

Od Lavova je dobio i najviše odgovora. Prošle godine Breuer je konkurisao i za sportskog direktora Fudbalskog saveza Njemačke, dok su ga iz Stuttgarta svojevremeno pozvali telefonom da ga obavijeste da nije dobio posao. Želio je da zamijeni i Carla Ancelottija u Bayernu.

Bavarski klub mu je trenutno prvi “pick” i, kako sam kaže, uporno će nastaviti da se nudi sve dok jednog dana ne ispuni svoj san.

(Bild)