Predsjednik Čelika pojasnio situaciju u kojoj se klub nalazi

Aydin Olgun se obratio javnosti nakon što je Čelik sanirao dugovanja i stekao pravo nastupa u nastavku sezone Premijer lige.
06.11.2019 u 17:27
aydin

-  Znate da sam u petak podijelio plate, da sam znao za problem to bih uplatio, objavili smo i premiju za utakmicu. Ekipa je otišla do stadiona na Grbavicu, bio sam u Makedoniju da bih gledao utakmicu, ali su mi rekli da ekipa ne izlazi na teren. Moja greška, ja sam kriv, ja sam predsjednik, ali neko ispod mene pravi greške to je moja greška, izvinjavam se gradu Zenici, navijači, svima u bh. fudbalu, Savezu..., kaže Turčin te dodaje:

"Ali za sve postoji izlaz, dva dana sam ovdje i toliko se stvari se pojavilo, sad sam sve saznao i vidio, uradit ću šta je potrebno, od danas nemamo dugova, sve je plaćeno i nemamo problema s odigravanjem utakmice, još jednom igraču ćemo uplatiti i bit će mu isplaćeno 5.000 eura, izvinjavam se svima još jednom, ovo uopšte nismo trebali doživjeti."

Nadovezao se i na tužbu bivšeg predsjednika Ismeta Đuguma koji potražuje 45.000 KM.

"Ismet Đugum je rekao da ima da naplati dug, podnio je zahtjev Savezu, a Savez je to odbio, gdje je trebao da bude moj potpis, on se potpisao, na sve naše dugove njegovi su potpisi i svoj ugovor o radu je napravio bez mog znanja tri dana prije mog dolaska."

"Za Vedrana Vrhovca su rekli da im dugujemo 50.000 KM, ali kada se u klub uzme igrač s amaterskim ugovorom onda se plati samo naknada za treniranje, onda su tražili 20.000 da napravimo dobrog igrača, to sam i platio, imam dokumentaciju, ali se opet s potpisom Đuguma pojavio ugovor na 50.000 KM. Bit će da sam platio igrača 50.000 s amaterskim ugovorom.

Olgun je najavio i sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem kako bi se započeli novi projekti. Komentarisao je i ulogu i budućnost u klubu svoje desne ruke, Erhana Sumbula, poznatijeg kao Effe.

"Pretresa se cijeli klub od dna do vrha, nećemo govoriti kriv je ovaj, kriv je onaj, sve će se pretresti i trajati 15 dana i tada ću s vama podijeliti sve informacije."

"Ja sam ovdje postavio Effea, on je upravljao sa sredstvima i novcem, onda je otišao u bolnicu, puklo mu je slijepo crijevo, kada izađe iz bolnice, razgovarat ćemo o svemu".

Olgun je dodao da je na današnjem sastanku saznao da je račun ponovo blokiran, iako je ranije deblokiran.

"Ko ima da nešto potražuje neka se javi do 1. decembra, poslije toga više neće imati vremena. Ko nema prava da potražuje onda će imati posla s policijom", poručio je Olgun dodavši da se zaostaje dva mjeseca s platama.

"Ova situacija je možda loša, ali će nam pomoći da krenemo iz početka i ponovo otvorimo oči."

Olgun je naglasio da se od njega krilo dosta stvar i da mu dosta toga nije jasno i da pojedinačno pregledava dokumentacije te da će u budućnosti češće dolaziti u Zenicu. Osvrnuo se i na osnivanje Akademije NK Čelik uz poruku da mu je to na vrhu prioriteta.

"Da dam 100 miliona ne mogu biti vlasnik ovog kluba, ovaj klub je klub grada Zenice, možete biti šampion i za tri do pet godina niko te se neće sjećati, ali ako napravim Akademiju onda će me godinama pamtiti. Moja želja je Akademija, čim dobijem dozvolu odmah počinjem s radovima, to mi je najvažnije od svega."

(SS)