Predstavljen novi selektor Zmajeva uz proteste BH Fanaticosa

Novi selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev danas je predstavljen kao novi selektor Zmajeva!
27.01.2021 u 16:15

Predstavljanje je proteklo u sjeni protesta BH Fanaticosa i jedno opšte nezadovoljstvo.

"Na neki način su me izneadili ti negativni komentari. Ali, ipak se želim zahvaliti svim medijima i javnosti. Vjerujem u sebe i vjerujem da ćemo napraviti dobre rezultate", rekao je Petev.

"Čestitam novom selektoru. Stručni štab će sačinjavati treneri iz Bosne i Hercegovine. U narednim 15-ak dana ostavljamo selektoru da iskomunicira sa kandidatima i da izabere sebi saradnike. Na narednoj sjednici ćemo imati te prijedloge na stolu i možemo donijeti odluku", istakao je Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora NFSBiH.

Generalni sekretar Adnan Džemidžić na početku istakao:

"Hvala svim medijima, pratit ćemo sve što pišete. Otvoreni smo za saradnju, nadamo se da će nas i rezultati pogledati".

Upitan je Petev i za proteste ispred zgrade Fudbalskog saveza BiH.

"Da je bilo 10.000 ljudi na protestima i zamislio bih se. Znam šta radim, dozvolite mi da radim i rezultati neka budu mjerilo. Ukoliko budu rezultati loši, naravno da ću preuzeti odgovornost. "Grupa je nezgodna, ali na svaku utakmicu ćemo ići na pobjedu. Da li ćemo uspjeti, šta će biti, to niko u ovoj sali ne zna. Očekivanja su velika, zato sam se i prihvatio posla. Radio sam uvijek pod pritiskom i nije mi to problem. Došao sam da radim svoj posao i siguran sam da će rezultati doći. Ne odustajem, znam šta mogu, nisam najidealniji na svijetu, ali sa igračima koje imamo, možemo napraviti dobar rezultat", istakao je Petev.

Na pitanje da li će pažnju posvetiti i Premijer ligi Petev je istakao:

"Pratit ću Premijer ligu, pogledat ću sve i jednu ekipu. Siguran sam da ću za kratko vrijeme znati sve igrače iz lige".

Nije se mnogo htio osvrtati na loše rezultate svog prethodnika.

"Mislim da ne bi bilo fer da se osvrćem na to šta je bilo prije. Što se tiče utakmice u baražu, mogu reći da je nedostajao taj jedan gol da se zatvori utakmica sa Irskom", rekao je Petev pa dodao:

"Gledao sam utakmice prije ove pandemije, atmosfera na tribinama je bila nevjerovatno. Ali, biće to ponovo, samo kada mi napravimo dobre rezultate. Igrači koji ne igraju neće igrati kod mene. Imam neke svoje principe od kojih neće odustati. Smatram da je psiholgija važan faktor dobre igre. Želim da budemo dominantni uz dobar posjed. Ima plan, želim da budemo dominantni, no naravno da će biti utakmica gdje moramo biti pametniji."

O odnosu sa igračima istakao je:

Imat ću dobar odnos sa igračima. Oni su prije svega ljudi. Imamo zajednički cilj, a to je rezultatski uspjeh. Meni je to jedini cilj i bio bih najsretniji na svijetu da zajedno odemo u Katar. Nadam se da će se klupska situacija Džeke i Pjanića i narednim danima popraviti. Mislim da bi mnoge zemlje dale milione da imaju takve igrače. Ne volim dijeliti igrače, ali njih dvojica su nivo više.

(SS)