Duško Bajević pojasnio zašto je pristao da bude selektor BiH

Duško Bajević i zvanično je imenovan za selektora nogometne reprezentacije BiH.
21.12.2019 u 12:49

Na vanrednom pressu koji je bio posvećen predstavljanju novog selektora, medijima se obratio predsjednik Saveza Elvedin Begić.

- Na sjednici IO Bajević je imenovan za selektora do završetka EP, a za preostali dio ćemo se dogovorati. Bajević će u narednih 20-ak dana dati prijedloge svojih saradnika u stručnom štabu. NSBiH je spreman da učini sve na ispunjene zahtjeva stručnog štaba, kao što je to i ranije bilo, istakao je Begić.

Potom se obratio i sam selektor koji je kazao:

- Želim da imamo saradnju kakvu treba da ima reprezentaciju. Treba nam pomoć medija u ova dva koraka koja su nam ostala do EP, a u to vjerujem. Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje. Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji. Vjerujem da svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesem u ostvarenju cilja. Sada se trebamo mobilisati, napraviti stručni štab koji će ubuduće raditi na stvarima koje se moraju popraviti. Računat ćemo na sve igrače koje imamo na raspolaganju, kazao je Bajević u kratkom obraćanju.

Tako smo dobili selektora po želji. Uz Vahida Halilhodžića i Vldimira Petkovića sigurno najbolje što Bosna i Hercegovina ima. Sad je sve na igračima, da oni na terenu pokažu ono što najbolje znaju.

Za očekiati je da će se izborom Bajevića stvoriti jako pozitivna atmosfera u i oko reprezentacije pred mečeve "baraža" u martu.

pressing.ba