S kim se mogu sudariti Zmajevi u grupi za Mundijal 2022.godine?

Nakon što je FIFA objavila najnoviju rang-listu poznato je kako će i zvanično izgledati šeširi za žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
27.11.2020 u 14:45
sesiri

Žrijeb će biti obavljen u Cirihu 7. decembra, a Bosna i Hercegovina će biti smještena u četvrti šešir. Naša selekcija je samo za jedan bod ispala iz trećeg šešira, a sa Zmajevima su u četvrtom šeširu i selekcije Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga, što znači da se neće moći naći u kvalifikacionoj grupi s njima.

U prvom šeširu su Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Nizozemska.

U drugom su Švicarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka i Rumunija.

Treći šešir čine Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka Republika, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Žrijeb u petom šeširu dočekuju Armenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Latvija i Andora.

U posljednjem šeširu su Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Selekcije će biti raspoređene u deset grupa, i to šest sa po šest ekipa, te četiri sa pet. Na Svjetsko prvenstvo u Katar će se plasirati 13 selekcija - deset pobjednika grupa, te tri ekipe kroz baraž. Kvalifikacije za SP 2022. počinju u martu iduće godine.