Sloboda bez licence za narednu sezonu

Tri premjerligaša koja su izborila opstanak (Sloboda, Gošk i Borac) nisu dobili licencu za narednu sezonu.
07.05.2018 u 15:36
sloboda

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH, razmatrani su zahtjevi klubova koji su aplicirali za licence za takmičenje u Premijer ligi BiH i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2018/19.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su Sarajevo, Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Radnik Bijeljina, Mladost Doboj Kakanj i Krupa.

Ovi isti klubovi dobili su licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nisu dobili Borac, Sloboda Tuzla, Čelik Zenica, Vitez i GOŠK Gabela, ali oni i nemaju šanse za izlazak evropsku scenu.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH su Borac, Sloboda Tuzla, Čelik Zenica, Vitez i GOŠK Gabela. S obzirom da su Čelik i Vitez ispali, ovo je problem za Tuzlake, klub iz Gabele te Banjalučane.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova N/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova N/FS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

pressing.ba