Sloboda ide ka privatizaciji

Tuzlanska Sloboda kreće u proces privatizacije!
25.06.2020 u 15:02

Iako privatizacija sportskih klubova u BiH još nije moguća, premijerligaš sa Tušnja je raspisao "javni poziv" za prodaju upravljačkih struktura u Skupštini.

- Na osnovu odluke Upravnog odbora FK Sloboda, a koja je donesena na osnovu odredbi Statuta FK Sloboda Tuzla i odluka usvojenih na sjednici Skupštine od 22. februara 2020. godine, FK Sloboda raspisuje "Javni poziv" za uplatu novčanih sredstava radi unosa u FK Sloboda u cilju sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava. FK Sloboda obavještava sva fizička i pravna lica koja su iskazala interesovanje za ulazak u Skupštinu kluba, a povodom oglasa objavljenog u februaru mjesecu, da se prijave na javni poziv. Također, sva ostala zainteresovana pravna i fizička lica mogu do 1. augusta 2020. godine pristupiti Skupštini kluba popunjavanjem forme koja je dostupna na web stranici kluba, koju je potrebno dostaviti na email adresu kluba "info@fksloboda.ba" ili u prostorije kluba od 8 do 16 sati svaki radni dan. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su iskazali interes da budu dio FK Sloboda - saopćeno je iz FK Sloboda.

Čelnici tuzlanskog premijerligaša ranije su naglasili da je za funkcioniranje kluba potrebno stvoriti ambijent za ulazak privatnog kapitala, a djelimičnom izmjenom klupskog Statuta stvoreni su uvjeti za komercijalizaciju kluba.

Također, ranije je objavljeno da će glasačko pravo u Skupštini FK Sloboda koštati 24.000 KM.

Pojedinac, fizičko ili pravno lice, može kupiti neograničen broj "stolica", a maksimalan broj glasačkih prava je limitiran na 100.

pressing.ba