Sloboda isplatila aktuelne fudbalere Tuzla Cityja

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini upoznao je javnost s posljednjim, uspješnim aktivnostima ove organizacije.
21.11.2019 u 15:07
said husejinovic 1

Naime, pravni tim ove organizacije u proteklim mjesecima vodio je i pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od strane nekoliko klubova.

Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, a pri tome želi se istaći pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova, navodi Sindikat na svojoj zvaničnoj stranici.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini vodio je sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv Kluba, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola PLBiH između FK Željezničar i NK Čelik Zenica.

Ova organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog Kluba, zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema igračima, piše spfbih.ba.

“Želimo istaći da su pojedini sporovi bili izuzetno komplikovani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između Igrača i klubova, te apelujemo na igrače da koriste resurse koje im pruža SPFBiH, kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima”, poručeno je iz Sindikata.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini trenutno vodi više od 20 sporova za igrače, te će ova organizacija u narednim sedmicama objaviti podatke o tome koliko novca su osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini, a pozvali su sve igrače Premijer lige BiH, 1. Lige FBiH, 1. Lige RS, fudbalerke Premijer lige BiH za žene, fudbalerke trenere i bh. igrače u inostranstvu da postanu članovi ove organizacije, te da vode brigu o svojim pravima.

pressing.ba