Starčeviću na raspolaganju svi napadači

Tuzla City i Radnik otvaraju 2.kolo BH Telecom Premijer ligi na Tušnju a pred novinare su izašli trener Starčević i stoper Kojić.
27.07.2018 u 13:31
Press Radnik

– Za nas veoma bitna utakmica. Prva domaća utakmica, pred domaćim navijačima koju želimo odraditi najbolje što možemo. Ovu sedmicu smo proveli sumiranjem utisaka iz Širokog. Kao što smo rekli bili smo zadovoljni igrom ali nas zanima i dobar rezultat. Ono što nas posebno raduje jeste to da su naši napadači Poturalić, Stokić i Mahmutović radili u punom kapacitetu, tako da ćemo imati više rješenja što se tiče napada i igre prema naprijed. Nadam se da ćemo tako popraviti efikasnost, kazao je trener Starčević.

Kad je u pitanju protivnik, on je kazao:

– Ispred nas je jako dobra, iskusna i takmmičarski postavljena ekipa Radnika. To su pokazali u protekle dvije sezone ali i u zadnjoj utakmici protiv Sarajeva. Znaju igrati na rezultat tako da ćemo u ovu utakmicu ući potpuno spremni. Međutim, na kraju vjerujem u naš uspjeh i pobjedu nad Radnikom, zaključio je Starčević.

Stoper Jovo Kojić je nekada nosio dres Radnika.

– Sigurno je da nas očekuje teška utakmica protiv čvrste i kompaktne ekipe Radnika. Moramo obratiti pažnju na njihove kontre i biti skoncentrisani svih 90 minuta ukoliko želimo doći do prva tri boda. Mi smo dobro radili tokom sedmice i želimo doći do prva tri boda u Premijer ligi BiH, rekao je Kojić.

Meč na Tušnju igra se u subotu od 17 sati uz direktan prijenos na BHT1.

pressing.ba