Trener Tuzla Cityja kaže da "nikome mjesto nije zagarantovano"

Nakon pobjede nad Čapljinom fudbaleri Tuzla Cityja ostvarili su i drugu pobjedu u Međugorju, a ovoga puta savladan je sarajevski Željezničar sa 3:2.
30.01.2019 u 15:34
slobo

Igrale su dvije postave po 60 minuta gdje su gotovo svi zdravi igrači dobili šansu.

– Realno, prvih 40 minuta nismo izgledali dobro. Željezničar je bio puno bolji i to se mora priznati. Razumijem umor, pripreme su u punom jeku, ali sam očekivao više. Naš vezni red nije bio kompaktan, nismo dovoljno trčali u vezi, nismo imali odgovor na agresivnu igru Želje i imali smo ozbiljnih problema. Definitivno ne možemo biti zadovoljni tim prvim dijelom i zato se neki moraju zabrinuti i probuditi ako žele zadržati mjesto u prvoj postavi, kaže Starčević.

Drugih 60 minuta igrala je mlađa postava, sastavljena mahom od igrača koji su tek stigli u Klub.

– To je već bilo bolje. Izgledali smo brže, pokretljivije, agilnije, odgovornije, više smo trčali, nudili se, bili opasni i to je ono što ja očekujem od naše ekipe. Oni koji budu mogli odgovoriti na takvu igru dobit će šansu. Tražim više borbenosti, više žara i energije i samo tako ćemo moći ostvariti ono što želimo, pojašanjava Starčević. Nije želio da podvlači imena, ali očito je zadovoljan ponašanjem svih igrača koji su igrali drugih 60 minuta.

Ekipa se u srijedu vraća u Tuzlu a u subotu ujutro kreće put Ulcinja.

pressing.ba