Tuzla City angažovao iskusnog napadača

Tuzla City potpisao je dvogodišnji ugovor sa srbijsnkim napadačem Vojom Ubiparipom.
06.09.2018 u 11:44
vojo

Ovaj 30-godišnji napadač potpisao je vjernost Plavima na dvije godine. “Contract” je ozvaničen u društvu prvog čovjeka Kluba Azmira Husića koji je nakon potpisivanja kazao:

– Smatram da smo angažovali kvalitetnog i iskusnog igrača, koji bi trebao da popravi našu igru u napadu. Ubiparip je u dosadašnjoj karijeri dokazao kvalitet te vjerujemo da će tako nastaviti i kod nas, rekao je Husić. I sam fudbaler nije skrivao zadovoljstvo dolaskom u redove tuzlanskog premijerligaša.

– Došao sam u klub koji ima jasnu viziju i velike ambicije. Nakon razgovora sa predsjednikom Husićem bilo je jasno da je ovo pravi Klub za mene. Svjestan sam šta se od mene očekuje i vjerujem da ću opravdati povjerenje, rekao je Ubiparip. On je prošlu sezonu nosio dres Željezničara za koji je zabio sedam golova.

Ranije je bio član mađarskog Vasasa, poljskih klubova Lecha i Gornika te Vojvodine, Borca iz Čačka, Spartaka iz Subotice, Novog Pazara… Svoj debi Ubiparip bi trebao imati narednog vikenda na Koševu protiv Sarajeva.

pressing.ba