Tuzla City potpisao Sporazum o korištenju "Cvijeta Srebrenice"

U utorak je u prostorijama FK.Tuzla City potpisan Sporazum između ovog tuzlanskog premijerligaša i Udruženja "Gračaničko keranje", a koji se odnosi na Sporazum o ustupanju cvijeta "Sjećanje" poznatijeg kao "Cvijet Srebrenice".
03.07.2018 u 13:44
press Cvijet Srebrenice

Naime, na novom klupskom grbu nalazi se cvijet "Sjećanje" koji asocira na zločin koji se dogodio u Srebrenici 1995.godine i koji nosi poruku sjećanja i mira, da se više nikada i nikome ne ponovo takvo zlo.

Autor ovog cvijeta je Udruženje "Gračaničko keranje" koje je na ovaj način ustupilo na korištenje cvijeta "Sjećanje" na klupskom grbu bez naknade.

Ovaj Sporazum u ime FK.Tuzla City potpisao je Mirsad Suljić te Azemina Ahmetbegović u ime Udruženja "Gračaničko keranje".

"Želim se zahvaliti Tuzla Cityju. Ovo je pokazatelj kako se poštuju drugi, kako poštujemo sami sebe jer želimo da poštujemo put istine i sjećanja onako kako treba. Ponosni smo na ovu saradnju jer ovim putem njegova simbolika i sjećanje će biti prikazani na pravi način. Ovo je način da se pronesu poruke mira i da se nikada ne zaboravi. Nama je trebala jedna ovakva snaga i energija da sportski iznesemo ovaj cvijet na pravi put, a sigurno saradnja sa Tuzla Cityjem to jeste. Nevine žrtve nikada neće biti zaboravljene, čak i kada nas više ne bude, on će ostati kao sjećanje na vrijeme koje nikada neće biti zaboravljeno", rekla je Ahmetbegović.

pressing.ba