Tuzla City za Evropu, Sloboda za opstanak

Tuzlanski derbi bit će jedan od zanimljivijih u zadnje vrijeme.
29.11.2019 u 21:44

Tuzla City treba bodove za Evropu a Sloboda za optanak.

U plavom taboru su već sporazumno raskinuli saradnju sa Terzićem i Zitounijem, a upitan je nastup nekoliko igrača zbog povreda. 

– Mi smo sada u jednoj dobroj poziciji, na trećem smo mjestu. Potrebna su nam tri boda i želio bih da ova utakmica prođe u fer i sportskoj igri, a da pobjedi onaj ko je zaslužio. Moji igrači su spremni. I mi smo imali problema sa povreda, mnogo igrača nam je bilo van terena, ali uvijek pokušavamo pronaći adekvatne zamjene. Ako se budemo borili možemo ostvariti dobar rezultat, kazao je Baljić.

Šef stručnog štaba Slobode Milenko Bošnjaković istakao je da je susret dva kluba iz susjedsta duel bez izrazitog favorita.

– Treba uživati u lokalnom derbiju, s tim što su nama bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak. Sutra očekujemo pravu prvenstvenu utakmicu i neka bolji pobijedi. Ukoliko to budemo mi, bit ćemo presretni, a ako pobijede naši protivnici, pružit ćemo ruku i čestitati – rekao je Bošnjaković.

Igrom slučaja, već dva kola Bošnjaković predvodi ekipu Slobode protiv timova koje je svojevremeno trenirao. Slobodu je u dvije sezone vodio sedam puta, a još nema pobjedu. Na pitanje je li vrijeme za prvi trijumf na „kormilu“ ekipe s Tušnja, rekao je:

– Ako ne pobijediš u zadnjih pet utakmica, onda je vrijeme da razmisliš o svom radu. Je li to pošteno?

Zbog dva žuta kartona Bošnjaković ne može računati na Emira Jusića i Abida Mujagića, ali se nada da u rosteru ima odgovarajuće zamjene.

pressing.ba