U Tuzla Cityju testirani na Covid-19

U subotu su fudbaleri Tuzla Cityja testirani na Covid-19 a svi nalazi su bili negativni, što je preduslov za grupne treninge koji počinju u ponedjeljak.
16.05.2020 u 16:40
TC covid

Testiranju jedino nisu prisustvovali šef stručnog štaba Zlatan Nalić koji se nalazi u Švedskoj, zatim Nermin Crnkić koji je u Americi te Filip Arežina koji iz privatnih razloga nije mogao prisustvovati testiranju, saopšteno je iz tuzlanskog premijerligaša.

Testiranja su bili preduslov za početak grupnog treniranja koji počinju u ponedjeljak.

Također, održana je i sjednica Izvršnog odbora Kluba povodom novih smjernica UEFA-e za nacionalne saveze, a stav Kluba je da je UEFA olakšala posao nacionalnim savezima kao i NSBiH, te da sada ne bi trebalo biti nikakvih prepreka za nastavak sezone.

Iz Tuzla Cityja su prije 20-ak dana izašli sa prijedlogom da se prvo odigra Kup i to u periodu od 20.-26.06. a da se prvenstvo nastavi 01.07. i da se završi 05.08.

Ovakav prijedlog se uklapa u odluke entitetskih ministarstava zdravlja o datumima nastavka sezone kao i novu odluku UEFA-e o pomijeranju termina nastavka sezone.

S obzirom da većina klubova Premijer lige želi nastavak sezone i da su klubovi započeli sa testiranjem na Covid-19 među kojima je i Tuzla City, u ovome klubu ne vide razlog da se ne iznađe rješenje u Savezu kako bi se nastavila sezona.

pressing.ba