Ubiparip: "Zrinjski će pokazati koliko stvarno možemo"

Tuzla City trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli i nakon četiri kola imaju devet bodova. U nedjelju im u goste stiže Zrinjski.
16.08.2019 u 16:43
TC Zri

Pred novinare su izašli trener Milenko Bošnjaković i napadač Vojo Ubiparip. Trener Bošnjaković je kazao:

– Mi smo ostvarili tri pobjede u četiri meča, ali smo igrali sa ekipama koje su imale problema sa sastavljanjem ekipe ljetos. Tek sad dolaze protivnici koji treba da pokažu koliko možemo. Zrinjski smo pratili, riječ je o kvalitetnoj ekipi koja je u samom vrhu bh.fudbala. Nakon dva poraza na startu došli su u poziciju da ne bi smjeli više kiksati i time će nama biti teže. Međutim, mi ih se ne plašimo, odigrat ćemo hrabro, muški i pokušati doći do pozitivnog rezultata, a to je sve izuzev poraza, kaže Bošnjaković.

Prvi topnik Premijer lige sa četiri postignuta gola u četiri kola, Vojo Ubiparip također respektuje Mostarce, ali smatra da Plavi mogu do bodova.

– Ozbiljan protivnik. Ali iskreno se radujemo zbog toga. Odmjerit ćemo snage sa kvalitetnom ekipom koja je u samom vrhu bh.fudbala i da vidimo gdje se mi nalazimo. Raspoloženi smo i puni samopouzdanja nakon rezultata koje smo ostvarili u prva četiri kola. Sigurno je da ćemo imati šta da pokažemo protiv Zrinjskog. Ne plašimo se ni sekunde Zrinjskog, ali jasno je da moramo biti maksimalno koncentrisani, te dati više i znanja i snage nego u prethodnim utakmicama. Igramo sa ozbiljnim protivnikom i uvjeren sam da ćemo ja i saigrači dati sve od sebe i da vidimo gdje smo i koliko možemo, kaže Ubiparip.

Za ovaj meč trener Bošnjaković neće moći računati na usluge povrijeđenih Morrisa i Beganovića.

pressing.ba