Zmajevi porazom u Armeniji kazali zbogom Euru

Reprezentacija BiH poražena je u Armeniji sa 4:2 čime je izgubila sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo!
08.09.2019 u 17:04

U utakmici koju smo morali dobiti kako bi ostali u utrci za plasman na Evropsko prvenstvo, odigrali smo jako slabo i poklonili Armencima bodove.

Prosinečki je krenuo u meč sa pojačanim veznim redom sa Pjnaićem, Bešićem, Cimirotom i Gojakom ali i u takvoj situaciji nismo izgledalo dobro.

Krenuli smo stativom Džeke u drugoj minuti a u narednom Mikhytarijan je iskoristio očajnu reakciju naše odbrane koju su činili Zukanović i Bičakčić.

Uspjeli smo da se vratimo u 13.minuti kada je Gojak s lijeve strane asistirao za Džeku koji pogađa za 1:1.

Do kraja prvog dijela imali smo još nekoliko prilika ali udarci Pjanića, Gojaka, Džeke, Višće, Bešića...nisu pronašli put do mreže.

U nastavak meča smo ušli očajno.

U prvih 15 minuta nismo prešli centar a domaćin je pleo mrežu oko našeg gola i vidjelo se da je pitanje minute kada ćemo primiti gol.

U 66.minuti Cimirot, Kolašinac i Zukanović su slabo reagovali, dopustili Mikhytarianu da se prošeta kroz našu odbranu i pogodio za 2:1.

Deset minuta kasnije smo poravnali. Kolašinac je probio po lijevoj strani a na petercu je Gojak bio na mjestu i pogodio za 2:2.

U zadnjih 15 minuta ponovo smo pokušavali ali sve je to bilo jalovo. 

Hambardzumyan u 77. minuti iskoristio ponovo nesmotrenost naše lijeve strane gdje Duljević nije propratio igrača, zatim Kolašinac i Zukanović ponovo zaboravljaju igrača koji zabija za 3:2.

U zadnjih sekundama meča kada su svi krenuli da zabiju gol, "rezervista" Lončar je zabio sam sebi za očajno izdanje Zmajeva i oproštaj od Eura.

pressing.ba