Zvijezda preokretom u finišu zadržala lidersku poziciju

Zvijezda je preokretom u finišu meča zadržala lidersku poziciju, dok je Olimpic kiksao na Otoci protiv Veleža I udaljio se od prvog mjesta još više.
10.03.2018 u 18:12
zvijezda

Rođeni su bili nešto opasniji pred golom domaćina, ali u nekoliko navrata nisu uspjeli da matiraju Bandovića. Najbolju šansu ipak je imao Jusufbašić kada je u 87. minuti pogodio stativu i mreže su ostale mirovati. Jesenji prvak gradačačka Zvijezda napravila je veliki preokret u finišu protiv Igmana, koji je golom Drljevića vodio, ali je Adžem dvije minute prije kraja poravnao, da bi Cvijanović u sudijskoj nadoknadi donio veliko slavlje Zmajevima.

Visočka Bosna na gostovanju u Orašju poklekla je na samom kraju, te je poražena uprkos vodstvu koje su imali. Iako su Labudovi poveli preko Mikića, u drugom poluvremenu uslijedio je veliki preokret Karioka koje su golovima Vile i Čabaravdića stigle do prednosti od 1:2, ali je Đurđević sa dva gola u 82. i 86. minuti kreirao još jedan veliki preokret.

Salihović je donio pobjedu Slavenu protiv Travnika, te je klub iz Živinica na dobrom putu da izbori opstanak. Golova nije bilo u duelu Bratstva i Rudara.

Rezultati

ŽIVINICE: Slaven – Travnik 1:0 (Salihović 35’)

ORAŠJE: Orašje – Bosna 3:2 (Mikić 6’, Đurđević 81’, 86’ / Vila 63’, Čabaradvdić 68’ )

GRAČANICA: Bratstvo – Rudar 0:0

SARAJEVO: Olimpik – Velež 0:0

GRADAČAC: Zvijezda – Igman 2:1 (Adžem 88’, Cvijanović 90’ / Drljević 61’)

Nedjelja: TEŠANJ: Tošk – Iskra

JAJCE: Metalleghe BSI-Sloga

Srijeda, 21. marta: BIHAĆ: Jedinstvo – Čapljina

pressing.ba