Španci i Talijani pišu da je Pjanić novi igrač Barce

Vodeći španski i talijanski mediji danas pišu kako je prelazak Miralema Pjanića iz Juventusa u Barcelonu gotova stvar.
25.06.2020 u 14:50
Pjanic

Mundo Deportivo i Sport, katalonski listovi naklonjeni Barceloni tvrde da će sve biti gotovo u sljedećih 48 sati. Dogovori između igrača i klubova su već postignuti, preostalo je da se riješe još neki detalji. Barcelona će dobiti Pjanića, a Juventus Arhtura Mela, što će zadovoljiti oba kluba.

Brazilac je bio glavna kočnica, ali je nakon višesedmičnog uvjeravanja pristao na transfer u torinski klub gdje će zarađivati između 5 i 5 i pol miliona eura godišnje, prenosi Sportklub. Iako nisu poznati detalji, Pjanić je već postigao lične uslove i mediji na Apeninima tvrde da samo čeka poziv iz kluba da je transfer potvrđen.

Prema nekim izvještajima Arturova vrijednost se procjenjuje na 80, a Pjanićeva na 70 miliona eura pa će tako oba kluba zaraditi. Pjanić je Juventus koštao 32, a Brazilac Barcelonu 31 milion eura. Naš reprezentativac je član Juventusa od 2016. godine.

U međuvremenu je osvojio četiri Scudetta, a 2017. bio je blizu i osvajanja Lige prvaka. U finalu je tada uspješniji bio Real Madrid. Prije Juventusa Pjanić je igrao za Romu, Lyon i Metz, a prelaskom u Barcelonu će postati drugi bh. igrač nakon Mehe Kodre koji je igrao za slavni španski klub.

(agencije)