Džeko zamjena za Drogbu na Stamford Bridgeu

Da Jose Mourinho izuzetno cijeni Edina Džeku poznato je odavno, tako da nije iznenadila priča koju je objavio Daily Mirror, a prema kojoj Portugalac upravo napadača Manchester Cityja vidi kao idealnu zamjenu za Didiera Drogbu, te da je za njega spreman Građanima ponuditi 14 miliona eura.
18.05.2015 u 10:38
dzeks

Podsjetimo, prije godinu dana menadžer Chelseaja je izjavio kako je nagradu za igrača sezone zaslužio upravo Džeko, a ne napadač Liverpoola Luis Suarez.

- Moj igrač godine bi uvijek bio iz redova prvaka. Uvijek! A ako je Manchester City bude prvak, odabrao bih Džeku. Zašto? Zato što je na početku sezone bio treći napadač, a kad ga je ekipa trebala, u ključnim trenucima sezone, bio je prevaga. Džeko nije samo strijelac. On asistira, igra, ponaša se korektno, ne simulira, ne pokušava iznuditi kartone suparničkih igrača, govorio je Mourinho, koji je reprezentativcu BiH pohvalno govorio i nakon što je City u januarskom prijelaznom roku doveo Wilfrieda Bonyja.

- Dobar napadač, svaka čast. Doveli su još jednog napadača koji će sada vjerojatno igrati u prvoj postavi, ali ako Bony bude počinjao, onda neće biti mjesta za Džeku. To bi bila sjajna vijest za Chelsea, jer im je taj čovjek donio titulu prošle sezone, kazao je Mourinho.

Dakle, jasno je da Mourinho cijeni Džeku, baš kao i da je naš napadač na izlaznim vratima Cityja, ali ipak je pitanje bi li na Etihadu svog igrača odlučili prepustiti jednom od glavnih konkurenta za naslov prvaka sljedeće sezone…

Inače, turski NTVSpor jučer je objavio kako je Džeko već dogovorio prelazak u Fenerbahče.