"Ako u malu crkvu može 200 zašto na stadion ne može 1.000 ljudi?"

Hrvatski prvoligaši pripremaju se za nastavak sezone koji je predviđen za 5. juni. Osim u borbi za evropska mjesta, zanimljivo će u posljednjih 10 kola biti u okršajima za ostanak u ligi.
10.05.2020 u 19:37
toplak

Istra na osmom mjestu ima dva boda više od Intera i Varaždina. Trener Varaždinaca Samir Toplak u razgovoru za HRT bio je kritičan prema odluci da se Prva HNL igra, a Druga ne – te se pitao je li ipak moguće igrati pred gledaocima.

“Igrači su odrađivali individualne aerobne treninge u samoizolaciji, a sada smo dva tjedna prošli grupne treninge s pet igrača. Dobili smo potvrdu da od sutra krećemo momčadski, što me jako veseli”, rekao je Samir Toplak na početku razgovora.

“Forma igrača može se kontrolirati kroz pripremne utakmice, mi smo dogovorili dva susreta s Lokomotivom i Goricom, što će biti dobra provjera za nas”, dodao je. S jednakim brojem bodova kao zaprešićki Inter, ali s manje postignutih pogodaka na dnu ljestvice je Varaždin, ali za njihova trenera – bivšeg stratega Intera – dvojbe nema.

“Mi ćemo preskočiti jedne i druge, to je definitivno. Meni je bilo cilj kad sam došao da uhvatimo priključak. Vi morate znati da smo mi jako puno zaostajali, za Interom pet bodova, za Istrom šest”. Ko god bude deveti – igrat će kvalifikacije za ostanak s riječkim Orijentom. Druga liga je prekinuta i kao konačno uzeto je trenutačno stanje. Toplak je kritičan.

“Totalno nelogično, totalno nepravedno, da jedna liga ne igra, a druga igra i onda da se tu krste neki putevi poslije, nelogično, ali ja se nadam da će u HNS-u vidjeti da to nije pravedno i da ako se igra jedna, onda se igra i druga liga ili da nitko ne ispada. S jedne strane mi bismo trebali igrati, trošiti novac, u 10 utakmica krvariti, a onda se može dogoditi da netko od nas na kraju ispadne, a dok sa 60 i nešto posto odigranih utakmica u drugoj ligi se proglasi prvak. Mislim da to nema nikakve logike. Meni je Liga 10 bila jako dobra, međutim, jako puno toga više nije normalno nakon ovog korona virusa. Moralo bi se promisliti o pomaganju klubova da oni ne nestanu”. I za kraj – o igranju pred praznim tribinama…

“To je za nas jedan od većih hendikepa. Mi smo računali da će nam gledatelji pomoći doma protiv Istre i Intera. Već sad s tim opet nismo u ravnopravnom položaju. Puno tu ima argumenata na koje čelnici ne misle. Nama je to jako bitno, ne samo zbog podrške, već i zbog prihoda. Imali smo tri, četiri jake utakmice sad doma i očekivali smo prihod kojeg sada neće biti. Bit će vjerojatno čudno ispočetka dok se ne naviknemo, pogotovo doma sad prva utakmica s Dinamom pred praznim tribinama, baš će biti tužno.

No, ja ne bih bio ja da ne bih dodao nešto. Ako u malu crkvu može 200 ljudi, ja ne znam zašto se na ovaj stadion ne bi moglo pustiti barem 1000 ljudi? Po meni to zadovoljava sve kriterije, i epidemiološke i po razmaku. Ja ako usporedim te dvije stvari, mislim da bi se nogomet mogao barem ovdje pred tisuću, dvije igrati”, zaključio je Toplak.

(SC)