Ako vas vide u dresu Barce, slijedi i do 15 godina robije

Prema novom zakonu u Saudijskoj Arabiji ako obučete dres Barcelone možete dobiti i do 15 godina zatvora!
11.06.2017 u 11:13
barca 1

Problem je u tome što je Barcin sponzor Qatar Airways, a Saudijska Arabija je ove sedmice prekinula diplomatske odnose s Katarom kojeg mnogi optužuju za finansiranje terorizma.

Slična zakon uskoro bi mogli objaviti i Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Jemen.

Qatar Airways je Barcelonin sponzor posljednje četiri godine, no od početka iduće sezone na dresu katalonskog kluba pojavit će se ime novog sponzora, japanske kompanije Rakuten.

Kriza je izbila u ponedjeljak kada su Saudijska Arabija, Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli diplomatske veze s Dohom, pod optužbom da održava veze s "terorističkim organizacijama i sektaškim grupama koje žele destabilizirati regiju", među kojima su spomenuli Muslimansko bratstvo, Islamsku državu i Al Kaidu.

Te zemlje, koje Kataru zamjeraju i približavanje Teheranu do daljnjeg su obustavile letove prema i iz Dohe te zatvorile svoje kopnene i morske granice s tim malenim emiratom bogatim plinom i naftom.

Katar je rekao da to saopštenje sadrži "neutemeljene optužbe" dodajući da je njegova borba protiv terorizma jača od one koju provodi "puno potpisnika tog zajedničkog saopštenja".

(agencije)