Bavarci vjeruju u senzaciju, Barca zna da nije sve gotovo

Večeras se u Munchenu igra uzvratni meč polufinala Lige prvaka između Bayerna i Barcelone, gdje Katalonci stižu sa ogromnom prednošću od 3:0.
12.05.2015 u 08:26
bayern

Realno gledajući Barca je jednom nogom u finalu, ali to bi bilo realno da na drugoj strani nije Bayern!

Bez obzira što Katalonci dolaze sa ogromnom prednošću, ovo još nije gotovo, jer kad Nijemci igraju, onda tu nema predaje.

Ipak, Barca je veliki tim koji će sebi teško priuštiti takav luksuz da ovo prokocka jer bila bi to senzacija nad senzacijama. No, lopta je okrugla i u njoj je sve moguće.

Jedna od stvari koja hrabri navijače Bayerna jeste i to što je tim u četvrtfinalu izgubio u gostima od Portoa 3:1, a onda je kod kuće "pregazio" rivala sa 6:1. 

"Igrači su pokazali da žele pobjedu. Protiv Porta smo stigli 3:1, ali ovo je potpuno drugačije. Izazov je veliki, ali ćemo probati. Mi smo Bayern Munchen. Nikada prije utakmice nisam pomislio da nemamo šanse", rekao je Guardiola.

Za razliku od Bavaraca, koji su očigledno i dalje u "nokdanu" u redovima Barcelone trenutno sve ide kako treba. 

Fantastična pobjeda protiv Bayerna dodatno je dobila na značaju ovog vikenda, trijumfom protiv Sociedada, koji je uz remi Reala i Valencije, doveo tim Luisa Enriquea na korak do titule. 

Prva meč lopta slijedi već poslije Munchena, i to protiv još uvijek aktuelnog šampiona Atletica, na njegovom terenu, što znači da Barcelona ima šansu da osvoji titulu, baš onako je prošle godine ostala bez nje. 

"U Munchenu želimo da se nadigravamo i ostvarimo još jednu pobjedu. Najveća greška bila bi da pomislimo da je sve gotovo", poručio je Dani Alveš.

(pressing.ba)