Beusan: Zašto nije dosuđen penal za Srbiju?

Žestoke proteste Srba izazvala je odluka njemačkog suca Felixa Brycha da u 67. minuti utakmice Švicarske i Srbije ne dosudi penal nakon što je poslije naguravanja s Fabianom Scharom i Stephanom Lichtsteinerom, pao Aleksandar Mitrović.
25.06.2018 u 08:43
mitrovic

Srbi su posebno ogorčeni na suca koji je ovako procijenio situaciju "dva na jedan" na štetu njihovog napadača i reprezentacije jer se sporna situacija dogodila pri rezultatu 1:1, da bi na kraju Švicarska pobijedila 2:1, piše Index.

Predsjednik nogometnog saveza Slaviša Kokeza optužio je FIFA-u da je sucima naložila da sude protiv Srbije, dok je selektor Mladen Krstajić zavapio "Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu, nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR", aludirajući da sudac nije htio tražiti provjeru video tehnologije prilikom nedosuđenog penala.

Ali, Mateo Beusan, bivši nogometni sudac i sudački ekspert HTV-a, ne vidi baš nikakvog spora u navodnoj situaciji i tvrdi da je sudac ispravno prosudio ne pokazivanjem na jedanaesterac za Srbiju:

"Vrlo je jednostavno odgovoriti na pitanje 'Zašto ovo nije penal?' Pogledajte ko koga drži i vidjet ćete da ovdje pametan sudac sudi za odbranu. Što ćemo reći da je ovo kazneni udarac? Napadač jest u kontaktu s dvojicom, ali u ovoj situaciji vidljivo je da prvo napadač drži braniča koji mu je s prednje strane. On je prvi napravio faul, zato sudac sudi za obranu i to je završena priča. Da je Mitrović stajao mirno dok ga oni ruše, ne bi bio kriv on, nego Švicarci i to bi bio jedanaesterac za Srbiju. Ali, u ovoj situaciji nikada u životu ne bih sudio penal i uvijek u ovakvim situacijama prednost dajem obrani.

Čestitke Brychu", poručio je Beusan.

(index)