Bh.reprezentativac ima novi klub

Prvo pojačanje Partizana pred početak nove fudbalske sezone je bivši stoper Vojvodine i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Siniša Saničanin, potvrdio je beogradski klub na zvaničnoj stranici.
03.06.2021 u 21:01
sanicanin 750x500

Saničanin je sa Partizanom potpisao ugovor na tri godine i samim tim potvrdio da želi da ostane u srbijanskom fudbalu.

“Početak prelaznog roka obilježio je moj dolazak u Partizan, što mi je posebno drago! Što se tiče mene i mog prelamanja da li da odem u inostranstvo ili dođem među crno-bijele, nije mi bilo toliko teško, posebno kada sam video odlučnost trenera Stanojevića i uprave da me dovedu. Partizan je stvarno veliki klub i takva ponuda se ne dobija često u životu tako da smatram da je ne treba olako odbijati. Lako sam prelomio kada sam vidio veliku želju svih u klubu i profesionalnost na visokom nivou Partizana. Svi su bili prekorektni prema meni i kada sam pričao sa ljudima sa kojima radim, kao i sa porodicom, zaključili smo da će to biti najbolji potez do sada u mojoj karijeri. Partizan je stvarno veliki klub i može biti velika odskočna daska za najjače lige svijeta i Evrope”, rekao je Saničanin.

Tokom mandata u crveno-bijelima iz Novog Sada, više puta se susretao sa Partizanom, upoznao sa stilom za koji se zalaže šef stručnog štaba Partizana, Aleksandar Stanojević, ali i sa igrom stoperskog tandema Vujačić-Marković.

“Igrao sam dosta puta protiv Partizana. Što se tiče stila Aleksandra Stanojevića, imam samo riječi hvale. Od kako je Aleksandar Stanojević došao na čelo Partizana vidi se ta promjena, vidi se da Partizan igra moderan fudbal, napadački, agresivan, da se zna tačno u svakom trenutku šta ko radi i gdje ko stoji, i u fazi defanzive i ofanzive. Što se tiče Vujačića i Markovića, ne mogu da im nađem zamjerku, stvarno su djelovali dobro ove sezone. Mogu samo da im čestitam na sezoni i na njihovim igrama”, ističe Saničanin.

Angažovan je na poziciji stopera, kako bi popunio mjesto upražnjeno odlaskom Markovića. Ipak, ističe da nema običaj da sebe poredi sa drugima.

“To je neka tradicija, kada neko ode i dođe novi igrač, poredi se ko je bolji. Ja ne volim mnogo da pričam o sebi, da govorim da li sam bolji ili lošiji od nekoga. Volim da radim na terenu, da te komentare zaslužim od navijača. Nadam se da ću opravdati očekivanja na terenu, da će svi vidjeti kakav sam, šta sam, koje kvalitete imam. Igram lijevog stopera, opet kažem, ne volim da poredim sebe sa nekim i govorim da li sam bolji ili lošiji, želim da pokažem na terenu ko sam i šta sam”, istakao je bh. reprezentativac.

Napustio je kamp reprezentacije BiH da bi došao na potpisivanje ugovora, tako da je propustio prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore.

“Napustio sam reprezentaciju jer je ovo veliki korak u mom životu i karijeri, kako za mene, tako i za moju porodicu. Nisam htio ništa da rizikujem i u razgovoru sa selektorom Petevom, kome se ovom prilikom zahvaljujem, ispao je stvarno korektan, nije mi ni u jednom trenutku rekao da se ne slaže sa tim da idem, jer su bile prijateljske utakmice. Da su bile kvalifikacione, uopšte ne bi bilo govora o tome da napuštam utakmice. Želim da se zahvalim selektoru Petevu i ljudima iz Saveza koji su bili stvarno korektni što se toga tiče, nisu mi stvarali nikakav problem. Baš igrali protiv Šćeke i Vujačića, odigrali smo neriješeno, to je možda najrealniji i najpravedniji rezultat bio. Nastojaću da se vratim u reprezentaciju, ali sve zavisi da li ću moći, kada ću završiti ovdje sa ljekarskim i promocijom”, kaže Saničanin.

Tokom prethodnih godina, imao je prilike da upozna igrače Partizana, a lično poznaje i Bojana Matića sa kojim je igrao u Vojvodini. “Poznajem Ostojića i još neke igrače, ne znam ih lično, ali svi se znamo. Čuo sam se sa Matićem, rekao mi je sve najbolje o Partizanu, da nisam pogriješio nimalo u svom izboru”, dodaje Saničanin. U sezoni 2019/2020 osvojio je sa Vojvodinom Kup Srbije, kada su u finalu bili bolji upravo od Partizana.

“Uzeli smo Kup prošle godine, što mi je stvarno bila velika čast, protiv takvog rivala uzeti Kup. Imam želju i sa Partizanom da uzmem i Kup i titulu, da ne pričam o duploj kruni. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama to ostvariti. Da nisam spreman na pritisak, ne bih se sigurno odlučio na ovakav potez, otišao bih možda negdje u inostranstvo gdje me ne poznaju i lakše bih se nosio sa tim. Spreman sam i jedva čekam da se nosim sa pritiskom, jer to je neki sportski pritisak. Jeste Partizan veliki klub, ima velike navijače, jedva čekam da istrčim na teren i da se svi zajedno radujemo”, izjavio je.

“Uzeću četvorku zato što je taj broj slobodan. Nosio sam do sada peticu, ali nemam neki poseban razlog ili motiv da mi baš znači taj broj nešto posebno znači. Vodim se time da ne igra broj koji nosiš na leđima, nego ti, koliko se zalažeš, koliko se boriš i koliko sebe daješ“, zaključuje Saničanin.