Blatteru novi mandat kada FIFA-u potresa najveća afera

Sepp Blatter dobio je novi mandat na čelu svjetske fudbalske asocijacije FIFA-e.
29.05.2015 u 17:45
sep

"Prije svega hvala princu Aliju. Ostvario je vrlo dobar rezultat. U takvoj situaciji je mogao otići dalje, možda bih dobio više glasova, ali s druge strane, hvala vam što ste me prihvatili. Bit ću na čelu ovog broda, FIFA, vratit ćemo ga natrag na obalu. Moramo raditi na tome, i na drugim stvarima. Morat ćemo riješiti organizacijske probleme unutar FIFA-e i IO-a. Treba nam promjena u načinu predstavljanja konfederacija u FIFA-i. Treba nam i više žena u FIFA-i", rekao je Blatter i nastavio: 

"Neću dirati Svjetsko prvenstvo, ono je prevažno. Dat ćemo više poštovanja Oceaniji jer imaju samo jedno mjesto u IO-u. Moramo nešto napraviti za solidarnost. Ali ne dirajte SP! Bog, Alah, ili u kojeg god duha vjerujemo, pomoći će nam vratiti FIFA-u na jako mjesto. Moramo zajedno raditi. Nisu bitne godine. Volim vas i ovaj posao. Niko nije savršen. Hvala vam na povjerenju. Zajedno idemo, naprijed FIFA", zaključio je.
 
"Veliko hvala predsjedniku palestinskog saveza što je odustao od prijedloga za suspenziju Izraela. Velik ste čovjek. Predsjedniku izraelskog saveza također zaslužuje pljesak jer smo dobili mir unutar organizacije", dodao je Blatter kojemu je "rukovanje mira" na početku Kongresa donijelo još koji glas više. 
(agencije)