Bugari tvrde da je novi trener Dinama obični blefer

Ivajlo Petev (41) novi je trener zagrebačkog Dinama!
29.09.2016 u 06:48
petev

Stručnjak dostojan klupe Dinama ili ipak blefer kako ga etiketira većina medija u njegovoj zemlji? Činjenica kako su po plasiranju ekskluzive SN-a bugarski novinari ‘čestitali’, uz pitanje koliko trebaju platiti što ga je Dinamo uzeo pod svoje, sasvim dovoljno sugerira kako Petev kotira u Bugarskoj. U svakom slučaju, Ivajlo Petev je zanimljiva osoba bugarskog nogometa.

- A očito je popularan više izvan granica Bugarske nego kod nas - priča nam Teodor Borisov, novinar bugarskog sportskog lista Meridian match, i nastavlja:

- Dvije titule prvaka, kup i superkup trebalo biti dovoljno za kultni status u svakoj državi, ali to, eto, nije slučaj s Petevom - nastavlja Borisov.

Najveća prednost Bugarina je motivacija igrača, dok je nešto slabiji na taktičkom planu.

- Dok je radio u Ludogorecu, taktiku mu je pripremao aktualni trener Georgi Dermendjiev. Nakon što su se razišli, evidentno je kako Petev teško postiže razinu taktičke uigranosti kakva je krasila Ludogorec dok je igrao s Dinamom - reći će naš sugovornik.

Drugi problem su odnosi Peteva s igračima. Dok se pobjeđuje, sve je u redu, ali kada zaredaju porazi onda na površinu isplivaju loše stvari.

- Tada su svi igrači krivi, samo Petev nikada. Najsvježiji primjer je ovaj iz reprezentacije u kojoj je kao izbornik bio u lošim odnosima s Božinovim i Zanevim. Oni su mu zamjerali zato što je zvao igrače koji nisu spremni, a to se tumačilo kao utjecaj raznih menadžerskih struja. I zato mu reputacija nije u skladu s rezultatima.

(SN)