Crnogorski navijači prekinuli meč sa Rusijom

Utakmica Crna Gora - Rusija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, označila je i kraj fudbala kao civilizovanog sporta u Crnoj Gori, makar u dogledno vrijeme, pišu crnogorske vijesti.
28.03.2015 u 07:27
crna gora

Njemački sudija Denis Ajetkin  konačno je poslao  igrače oba tima u svlačionicu i odsvirao kraj utakmice u 67. minutu, nakon sveopšteg vašara koji je puna dva sata vladao na tribinama.

Golman Vukašin Poleksić je samo nekoliko sekundi prije definitivnog prekida odbranio penal kapitenu „zbornaje” Romanu Širokovu i dao krila domaćim fudbalerima da do kraja utakmice pokušaju da  savladaju Rusiju, ali rulja sa tribina to nije dala  - sitni predmet koji je doletio ka beku Kombarovu bio je kap u čaši sramotnih navijačkih nedjela u glavnom gradu Crne Gore, o kojima je sinoć brujala Evropa...

Sve je počelo u 10. sekundi utakmice, kada je  golman  Rusije Igor Akinfejev prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore zbog baklje koja ga je sa sjeverne tribine pogodila pravo u glavu.

Sudija Ajetkin poslao je igrače oba tima u svlačionicu, a na drugoj strani - na južnoj tribini - počele su prve varnice navijača crnogorske reprezentacije sa „pravoslavnom braćom” - Rusima potpomognutim  fanovima iz Republike Srpske.

Kako i zašto sudija nije odsvirao kraj utakmice već u 10. sekundi - skandal je sam po sebi!

Nezvanično, stigla je naredba iz Uefe da se utakmica nastavi. Čelnicima evropske kuće fudbala vjerovatno nije bio potreban još jedan „slučaj Srbija - Albanija”. Kako su se grdno prevarili...

Umjesto da se utakmica prekine momentalno, jer su Rusi ostali bez golmana, igrači su nakon 35 minuta pauze istrčali na teren i uz napetu atmosferu odigrali prvo poluvrijeme... S tim što je Kapelo već u 10. sekundi bio prinuđen da napravi izmjenu! 

(vijesti)