Džeko i Pjanić na Barcu, Dinamo na Bayern i Arsenal

Roma je dobila za protivnika veliku Barcelonu, dok će naši susjedi u Zagrebu ugostiti veliki Bayern i Arsenal.
27.08.2015 u 16:40
lp

Roma našeg Edina Džeke nije imala previše sreće, s obzirom da je upala u grupu sa velikom Barcelonom te Bayerom iz Leverkusena. No, treba kazati kako su realne šanse Vučice da izbori drugo mjesto i plasman u narednu fazu takmičenja. Dobili su za protivnika još bjeloruski Bate Borisov.

Real Madrid je dobio timove po mjeri gdje će se sudariti u grupi A sa PSG i Shahtarom iz Donjecka pa ne treba ni naglašavati da su Kraljevi ovdje favoriti, a tu je još švedski Malmo.

U grupi D svjedočit ćemo sudaru Manchester Citya i prošlogodišnjeg finaliste, ekipe Juventusa, što je također jedan od ovosezonskih derbija u Ligi prvaka. Stara dama je do sada bila neprikosnovena, no kada je u pitanju bivši klub Edina Džeke, onda se mora kazati kako je ovo sudar divova.

U grupi F vidjet ćemo dvoboj Bayerna i Arsenala, što je svojevrsna fudbalska poslastica. Naravno da su ovdje Bavarci favoriti, ali Topnici su respektabilan tim, gdje Guardioli neće biti nimalo lahko,a s njima je i zagrebački Dinamo te Olimpiakos.

Chelsea našeg Asmira Begovića dobio je laganu grupu gdje će igrati sa Portom, Dinamom iz Kyeva te Macabijem iz Tel Aviva.

pressing.ba