Damir Džumhur u Moskvi osvojio drugi ATP u karijeri

Damir Džumhur osvojio je drugi u karijeri ATP turnir! Najbolji bh.teniser je u Moskvi pobijedio Litvanca Ricardasa Berankisa sa 2:1 u setovima (6:2, 1:6, 6:4).
22.10.2017 u 13:22
damko

Sarajlija je prvi set riješio u svoju korist dvostrukim breakom sa 6:2, iako je Litvanac u uvodna tri servis gema našeg tenisera u svakom imao po jednu break loptu, ali Džumhur je ostao pribran i uspio se spasiti, a nakon toga je iskoristio šanse koje su mu se ukazale.

Međutim, drugi set je počeo vrlo loše za Džumhura, te je Berankins odmah napavio break, a u nastavku seta je oduzeo još dva servis gema našem teniseru i sa ubjedljivih 1:6 stigao je do poravnanja u setovima.

Litvanac je u dobrom ritmu nastavio i u trećem setu, uglavnom je diktirao poene, a u osmom gemu je imao i tri vezane break lopte.

Ipak, Damir se izvadio iz nemoguće situacije. Bio je to prelomni trenutak meča, jer Džumhur je već u narednom gemu napravio break, a nakon toga servirao je za konačni trijumf od 6:4 u trećem setu.

Damir je tako uspio doći do druge ATP titula nakon nedavnog trijumfa u St. Petersburgu. Ukupna nagrada od ovog turnira je 745.000 dolara.

pressing.ba