Dobio otkaz u tvornici automobila pa potpisao za Arsenal

Luđi transfer od ovog nećemo vidjeti ove zime - Cohen Bramall iz sedmoligaša Hednesforda potpisao je za veliki Arsenal!
08.01.2017 u 12:33
arsenal

Njegova priča nevjerovatna je. Krajem prošle godine dobio je otkaz u tvornici automobila u kojoj je radio, a onda je dobio priliku za probu u Arsenalu. I iskoristio je.

"Radio sam u Creweu za Bentley Motors. Bio sam na proizvodnoj traci, punio sam u automobile ulje za kočnice, tekućinu za pranje stakla i tome slično. I tako svaki dan, od ponedjeljka do petka, od 6.30 do 17.15", rekao je 20-godišnji Bramall.

Pet dana prije Božića uslijedio je šok...

"Radio sam svoj posao, trenirao dva puta sedmično s ekipom i subotom igrao. Međutim, 20. decembra sam poludio jer mi je rečeno da sam na poslu postao višak. Srušio mi se svijet."

Odmah je počeo tražiti novi posao, ali uslijedio je još jedan šok - dobio je priliku u Arsenalu.

"Bio sam šokiran... Agent mi je samo rekao da spakiram svoje stvari i krenem. I tako sam se spremio i za sat vremena bio u Arsenalovu kampu. Odspavao sam kratko i već idućeg trenutka trenirao sam s prvim timom."

Ranije je bio na probama u nekoliko niželigaša, ali nigdje nije prošao.

"Prije dvije sedmice bio sam na probi u mladoj ekipi Sheffielda i srećom tamo je bio jedan od skauta Arsenala. Da on nije došao, ovo mi se ne bi dogodilo."

Šok je uslijedio i kada je stigao u Arsenal.

"Očekivao sam da će me poslati u mladu ekipu, ali dobio sam dres i odmah završio na treningu s prvim timom. To je suludo. Te ljude sam dosad vidio samo na internetu, a sada sam trenirao s njima. Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain... Svi ti dečki došli su do mene, pozdravili me i znali su moje ime. Bio sam zabezeknut, ponosan i sretan što znaju kako se zovem."

Odmah je upoznao i trenera Arsenea Wengera.

"To je bilo nevjerovatno. Nismo puno pričali, upoznali smo se, rukovali i to je bilo to. Ma nevjerojatno je da sam ga uopće i vidio, pa on je jedan od najboljih trenera na svijetu."

Probu je prošao, a sada je poslao poruku svim ostalim niželigaškim igračima.

"Svim niželigaškim igračima poručio bih samo da se nastave truditi, da daju sve od sebe na svakoj utakmici, na svakom treningu. I moraju vjerovati u sebe. I ja moram sada vjerovati u sebe, zaboraviti sve što je bilo ranije i nastaviti truditi se."

(index)