Hajduk opet doveo stranog trenera

Splitski hajduk dobio je novog trenera a riječ je o španskom stručnjaku Joanu Carrillu.
05.12.2016 u 14:10
hajduk

Radi se o relativno nepoznatom španskom strategu, kojem je vrhunac petnaestogodišnje trenerske karijere naslov prvaka s Videotonom. Njegov opus za Index komentira Daniel Hegy, glavni urednik mađarskog portala Nemzeti.

Carrillo je izrazito dobra osoba, sretan sam zbog njega što je dobio čast voditi tako slavan klub. Za početak želim istaknuti da mi je drago čuti tu vijest. Velika je to stvar za Joana, preuzeti tako slavni klub s ovih prostora. Ako se ne varam, i prije godinu i pol bio je na meti Bijelih, tako da sam sada zaista sretan zbog njega jer je riječ o zaista dobroj osobi koja je svojim odnosom prema nogometu zaslužila takvu čast.

Kao što ste vjerovatno do sada pročitali, Carrillo je u Mađarsku došao 2011. godine kao pomoćnik Paulo Sousi. Portugalac je Videoton s vremenom pretvorio u vrlo prepoznatljivu ekipu sa snažnom odbranom i ubojito brzim kontranapadima, a Carrillo je taj stil samo preuzeo kada ga je naslijedio u ljeto 2014.

Carrillov Videoton imao je upravo sjajnu atmosferu u svlačionici. Svi su ga obožavali. Ono što je krasilo Videoton u njegovoj eri, bio je sjajan odnos s igračima i ljudima unutar kluba. Doslovce su ga svi obožavali. A upravo je ta atmosfera bila jedan od ključnih faktora što je te sezone osvojio naslov prvaka Mađarske.

No negdje u to vrijeme, počeli su i problemi. Videoton je doveo mađarskog sportskog direktora, s kojim je ovaj bio u konstantnom sukobu. Prvo nije htio produžiti ugovore nekim ključnim igračima poput golmana Juana Calatayuda, a onda je u zimskom prijelaznom roku doveo igrače bez dogovora s Carrillom.

(index)