Hoće li transfer Messija biti još veći nego onaj Neymara?

Brojni mediji prenijeli su danas informaciju kako bi Lionel Messi, mogao uskoro preći na Otok i to u redove Manchester Cityja, kluba superbogatog šeika.
20.08.2017 u 14:41
messi guardiola

Ova informacija odjeknula je poput bombe u nogometnom svijetu, jer bi to označilo novo obaranje rekorda kada je riječ o transferima, budući da se navodi kako je City spreman aktivirati klauzulu od 300 miliona eura, kako bi Messi zaigrao u njihovom timu, prenosi britanski The Sun.

Znakovito je, navode mediji, i to što je Messi na Instagramu postao pratilac zvanične stranice Manchester Cityja, što prema mnogima znači da se "nešto dešava" na relaciji Messi - City.

Ipak, neki od insajdera engleskog velikana navode kako su sve te informacije lažne, jer su glasine nastale nakon objava s pojedinih arapskih Twitter profila, koji se povezuju sa šeikom Mansoor bin Zayedom, vlasnikom Cityja.

No, kako navodi CityWatch, šeik baš i nije poznat po tome što se javno oglašava, što u neku ruku govori o lažnim vijestima. Također, navode i kako su slične glasine postojale 2014. godine, kada je Messi također postao pratilac Cityja i Chelseaja, što dodatno govori o tome da je ovakav transfer teško ostvariv.

No, nakon Neymarovog transfera od 222 miliona eura u PSG ništa se ne čini dovoljno nevjerovatnim, te je dovoljno i zrno sumnje da bi svi posumnjali da Messi može postati dio najvećeg nogometnog transfera ikada.

(RS)