Ibrahimoviću muzej u Malmeu

Zlatan Ibrahimović dobit će svoj muzej u švedskom gradu Malmeu.
16.04.2015 u 09:14
Zlatan

Švedski list "Dagens Nyheter" piše da je na inicijativu novinara Voga Kavlinga pokrenuta ideja o otvaranju muzeja u Malmeu koji će biti posvećen švedskom reprezentativcu i napadaču PSG-a Ibrahimoviću.

Inicijator je izjavio da će u muzeju biti izloženi dresovi, sportska oprema, medalje i različiti predmeti iz bogate fudbalske karijere popularnog Ibre. Dodao je da je konsultovao poznatog dizajnera Matijasa Hansona i da mu je on kazao da prvo trebaju kontaktirati i za mišljenje pitati samog Ibrahimovića.

Hanson, koji je prije dvije godine otvorio muzej muzičkog grupi "Abba" u Stokholmu, naveo je da podržava ideje da se u zemlji otvaraju muzeji posvećeni likovima koji su se proslavili u svojim poslovima.

Referent za kulturu u opštini Malme Elizabet Lundgren je kazala da će o ovoj ideji raspravljati i Opštinsko vijeće i dodala da je Ibrahimović postao simbol i promoter Malmea u kojem je i počeo fudbalsku karijeru.

"Međutim, opština baš i ne podržava ovakve ideje. Privatni sektor bi se mogao uključiti da se realizuje taj projekat", kazala je Lundgren.

(agencije)