Internet eksplodirao zbog nevjerovatne pobjede Barcelone (video)

U jednoj od najnevjerovatnijih utakmica ikada odigranih u Ligi prvaka, Barcelona je uspjela nadoknaditi 0:4 i u uzvratu sa 6:1 izbaciti PSG iz osmine finala elitnog takmičenja.
09.03.2017 u 08:09
barca

Dan nakon ove utakmice još uvijek se prepucavaju oni koji vole i oni koji ne simpatišu Barcelonu na taj način, je li njihova pobjeda čista.

Naime, Messiju i društvu su dosuđena dva penala, za koje španska Marca tvrdi da nisu bili.

Hrvatski ekspert za suđenje Mato Beusan nakon meča na HTV-u je kazao:

- Sudac Aytekin će se cijeli život sjećati ove utakmice, radi samog ambijenta i tijeka susreta. Spasili su ga na kraju pomoćni suci, jer su mu u dvije krucijalne odluke oni strahovito pomogli. Međutim, očito je bilo po govoru tijela da on nije mislio suditi prvi kazneni udarac, ali ga je dodatni sudac pozvao sa strane i sugerirao mu da je bio penal. Mislim da je ispravno odlučio. Jest da je to bio glupi prekršaj, igrač je glavom napravio faul, bilo je to nespretno, ali tako se dogodilo. Kod drugog penala je sve čisto, igrač Barcelone se lukavo postavio ispred i natjerao suparnika da ga obori, to je kazneni udarac i opomena. Ovo je bila izgledna situacija za postizanje pogotka i ovo je trebao biti i izravni crveni karton, zaključio je Beusan, dok je sukomentator Joško Jeličić mrziteljima poručio:

- Nema UEFALONE, svi hejteri mogu mirno spavati!.

Internet je eksplodirao nakon ovoga meča, a ovo su neki od komenatar:

- Ma ljudi navijam za Real Madrid, ali Barca ih je pojela;

- Ovo je najveća krađa u historiji fudbala. Večeras je fudbal umro;

-  Penali jesu tako-tako, ali ko je kriv PSG-u kad Cavani ne zabije drugi gol, a onda i Di Maria...

Posebno su bili zanimljivi komenatatori utakmica od OBN-ovaca Saše Vugdalića preko Drage Ćosića na HTV-u do onih iz arapskih zemalja.

Bilo kako bilo, Barcelona je prošla dalje. Za neke zasluženo za druge na sudijski pogon.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte.

(pressing.ba)