Mamić ranjen u Tomislavgradu, sumnja se da je pogođen snajperom

Alfa i omega zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, ranjen je danas u hercegovačkom selu Zidine kod Tomislavgrada.
22.08.2017 u 13:33
maminjo

Mamić je danas, naime, bio u Vidovićima na misi zadušnici za svog oca. Do napada je došlo u prijepodnevnim satima, a kako vrijeme odmiče, curi sve više detalja o samom napadu.

Iako su prvobitno spominjalo kako su pred Mamića i 40-ak članova njegove rodbine ispred kapelice iskočila dva naoružana i maskirana napadača te otvorila vatru, čini se da je istina ipak nešto drugačija.

"Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegbosanskog kantona, Ivica Vrdoljak.

Iako službene informacije cure "na kapaljku", od izvora bliskih istrazi Index neslužbeno doznaje da policija pretpostavlja kako se radilo o hicu iz snajperske puške s prigušivačem. Nadalje, policija sumnja da je pucao profesionalac, a ne amater. U policiji pretpostavljaju da je napadač pješke došao na mjesto događaja, te pripremio sačekušu za Mamića.

Inače, zaseok Vidovići smješten je na vrlo nepristupačnom terenu, s mnoštvom seoskih puteljaka i kozjih staza. Radi se o relativno velikom krškom području punom krša i šuma te napuštenih kuća. Udaljenost do granice s Hrvatskom mjeri se u metrima, a ne kilometrima.

(index)