Može li Baka razdrmati uspavanu plavu lokomotivu?

Blaž Slišković i zvanično je naslijedio Amara Osima na klupi Željezničara.
15.04.2021 u 14:53
baka zeljo press

Debi na plavoj klupi Sliškovit će imati u nedjelju u Bijeljini gdje gostuje tim s Grbavice.

“Nemam ja šta biti zadovoljan ili nezadovoljan. Zatekao sam igrački kadar kakav jest i s ovim igračkim kadrom, za koji smatram da ima kvalitet i potencijal, ću pokušati da napravim maksimalno što možemo i izvučem maksimum iz igrača. Nisam došao u Želju s namjerom da ovdje provedem mjesec i po bez ambicija, već da pokrenem ovu ekipu i ove igrače koji nisu zaboravili igrati fudbal. Ali, očigledno da nekih problema ima. Pokušat ćemo ih riješiti u hodu kako bismo iz utakmice u utakmicu igrali što bolje i osvajali što više bodova”, istakao je popularni Baka.

Dodao je i kako će igračima pokušati prenijeti pobjednički mentalitet koji on posjeduje kao trener, te otkrio da mu je najvažnija zadaća da podigne motivaciju igrača.

“Moje ambicije kao trenera i profesionalca su da izborimo Evropu. Naravno, objektivno će to biti veoma teško ostvariti, ali nismo bez šansi i moramo vjerovati u svoje mogućnosti. Ja sam prvi koji taj motivacioni dio mora da podigne kako bi sami igrači shvatili da mogu i moraju. Željo je takav klub da mora igrati u Evropi. Poklopili su se ovi negativni rezultati zadnjih 7-8 kola, nadam se da ćemo iz krize izaći što prije i svima bi nam dobro došlo da već u Bijeljini pružimo kvalitetnu partiju i pokušamo odnijeti sva tri boda. Ja kao trener uvijek, bilo doma, bilo u gostima – idem na pobjedu. Nadam se da ću pobjednički mentalitet koji ja posjedujem kao trener prenijeti i na igrače”, dodao je legendarni fudbaler.

Najavljuje Slišković i da će Željezničar pod njegovim vodstvom svugdje ići da se nadigrava i da kalkulacija neće biti. Na zanimljiv način je komentarisao i česte izjave kako su se igrači trudili i sl.

“Biće sve podređeno rezultatu, ali to ne znači da idemo u Bijeljinu ili Mostar sutra da se branimo i čekamo svoju priliku. Svugdje ćemo ići da se nadigravamo jer Željo ima takav kvalitet i fond igrača. Nećemo kalkulisati. Potrebne su nam pobjede jer od neriješenih rezultata ili poraza mi nemamo ništa. Jedna od najvažnijih zadaća za mene je da što prije taj motivacijski dio podignem na pravi nivo, da ubijedim igrače da znaju i mogu, a sama želja mora postojati. Kaže ono “danas su se igrači trudili”. Pa ako se nećeš trudit onda se nemoj baviti ovim poslom. To je tvoj profesionalni dio zadatka, da se trudiš, da želiš, a sad hoćeš li odigrati bolje ili lošije to je pod upitnikom.”

Za kraj je još jednom izrazio nadu i vjeru u plasman na euroscenu.

“Kvalitet postoji, potencijal postoji i vjerujem da uz što veći broj pobjeda se možemo nadati izlasku u Evropu”, zaključio je Baka.

(pressing.ba)