MUP Srbije ulazi u deset fudbalskih klubova zbog namiještanja

MUP Srbije provodi istragu u deset srbijanskih fudbalskih klubova, koji se sumnjiče za namiještanje utakmica domaćeg šampionata, među kojima su i dva najveća kluba, Crvena zvijezda i Partizan.
12.08.2015 u 07:25
zve ofk

Operativci Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije prije dva dana ušli su u dvije srpske kladionice - "Mocart bet" i "Balkan bet" kako bi prekontrolisali da li je bilo sumnjivih dešavanja oko kvota. Nadležnim tužilaštvima su podnesene krivične prijave u kojima su iznijete sumnje da su duele namiještali Crvena zvijezda, Partizan, Metalac, OFK Beograd..., pišu Novosti.

Policija će, posredstvom međunarodne pravne pomoći, zatražiti dokumentaciju i informacije od određenih kladionica u Maleziji i Singapuru, odnosno da li je na duelima koji su pod lupom bilo većih uplata, kao i isplata dobitaka!

Prije nekoliko dana i Milivoje Mirkov, komesar za bezbijednost i integritet FSS, dostavio je policiji svoja saznanja i informacije, koje je prikupio o spornoj utakmici OFK Beograda i Crvene zvezde.

U spisima koje je predao MUP Srbije, kako nezvanično saznajemo, nalaze se i pismene izjave nekoliko fudbalera. Od njih je Mirkov zatražio da objasne dešavanja na utakmici, ali i ko je ulazio u svlačionicu na poluvremenu, posle čega je uslijedio i preokret i pobjeda crveno-bijelih od 6:2.

Utakmice koje su pod lupom su OFK Beograd - Crvena zvezda (2:6) i Partizan - Metalac (4:0). Istražuju se, navodno, i dueli Spartak - Donji Srem 3:2 (0:1), OFK Beograd - Borac 1:0 (0:0), Jagodina - OFK Beograd 5:3 (4:0), Spartak - Čukarički 1:0 (1:0) i Spartak - OFK Beograd 1:0 (1:0).

(novosti)