Polovicu novca od otkaza podijelio u humanitarne svrhe

Sada već bivši trener engleskog Leicestera koji je s ovim klubom prošle godine osvojio naslov prvaka, odlučio je nakon otkaza polovicu novca od odštete podijeliti u humanitarne svrhe.
27.02.2017 u 18:52
ranieri

Ovo je jedna od priča/glasina koja se ekstremno brzo širi po engleskim medijima, ali i društvenim mrežama paralelno - a tiče se njegove odštete koju mu je Leicester dužan isplatiti zbog prijevremenog raskida ugovora. Naime, njegovo obeštećenje iznosi tri miliona funti, a on je polovinu iznosa uplatio na račun humanitarne organizacije Foxes Foundation Charity, iza koje stoje navijači Lisica.

Ukoliko se ova informacija ispostavi kao tačna - ovo je još jedan od poteza koji Ranieriju u Engleskoj garantuje besmrtnost. Leicester igra meč 26. kola Premiershipa protiv Liverpoola. Nakon sezone u kojoj su ostvarili nevjerovatan podvig, i osvojili titulu, ove godine igraju kao iz noćne more.

Nalaze se na 18. od 20. pozicija u Engleskoj, a do sada su tek zabilježili pet pobjeda, šest remija i 14 poraza. Trijumf protiv Redsa im je prijeko potreban za izlazak iz opasne zone.

(agencije)