Poreznici blokirali račune Neymaru

Brazilski poreznici blokirali su račune zvijezdi Barcelone Neymaru i njegovom ocu jer nisu platili porez ovoj državi prilikom prelaska iz Santosa na Nou Camp, javljaju španski mediji.
25.09.2015 u 20:16
nemko

Brazilske su vlasti blokirale Neymarove račune i zaplijenile imovinu u vrijednosti od 45 milijuna eura, a sve zbog neplaćanja poreza, pišu brazilski i španjolski mediji.

Brazilske porezne vlasti tvrde da je igrač izbjegao platiti 15 miliona eura poreza u razdoblju od 2011. do 2013. godine. Također, navodi se i da je Neymar u istom razdoblju prijavio vrijednost imovine od 4.3 miliona eura. Vrijednost zamrznute imovine je toliko visoka prvenstveno zbog sigurnosnih razloga i opasnosti od ponavljanja djela.

Brazilski poreznici vjeruju da Neymar i njegov otac, kojemu je imovina također zamrznuta, nisu platili porez tokom prelaska igrača iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Iako su iz Barcelone svojedobno tvrdili da je igrač stigao za 57.1 milion eura, Josep Maria Bartomeu je kasnije priznao da je ukupni transfer Barcelonu koštao čak 86.2 miliona eura.

(agencije)