Poznati velikani koji stoje u redu za Asmira Begovića

Asmir Begović na kraju ove sezone sigurno će napustiti Stoke, a za sada ime novog kluba nije poznato. Međutim, sjajni golman reprezentacije BiH sigurno neće završiti u klubu kao što je Stoke, već će pojačati jednog od velikana evropskog fudbala.
04.05.2015 u 08:32
bega

Transfer Begovića u jedan od dva kluba koji su zainteresovani za njega, a to su Real Madrid i Manchester United zavisi od Davida De Geae. Ukoliko Španac pređe u Real, a sve su prilike da hoće jer nije prihvatio novi ugovor u tom slučaju Begović je prva meta Van Gaala koji još od 1.1.2015. godine i fantastične predstave Stokea protiv Uniteda stoji na radaru Holanđanina.

U suprotnom, ako De Gea ostane na Old Traffordu Real Madrid će se okrenuti Begoviću i svim silama ga probat dovesti, a situacija "Casillas" se polako rješava i čini se kako je legenda "Kraljevskog kluba" na izlaznim vratima.

Pored ova dva diva, za Begovića su interesovanje pokazali i Inter koji muku muči sa Handanovićem koji takođe ne bi trebao ostati u Interu. Plata Begovića u Interu neće biti nikakav problem jer Inter sada finansijski jako dobro stoji.

Tottenham takođe prati situaciju oko Begovića jer su sve prilike da će Lloris napustiti White Hart Lane. Francuz ima otkupnu klauzu od 20 miliona ukoliko "Prijetlovi" ne odu u Ligu prvaka, a sada nemaju apsolutno nikakve šanse za to.

Gdje će Asmir Begović nastaviti karijeru ostaje da se vidi, ali uspješnom branjenju u Stokeu došao je kraj i Asmir će konačno zaigrati za jedan slavni evropski klub.

(sport)