Roma pronašla alternativu za Edina Džeku

Trener Rome Luciano Spalletti prezadovoljan je partijama Edine Džeke ove sezone, ali također je nekoliko puta naglasio kako je veoma zabrinut što nema adekvatne zamjene za njega.
14.04.2017 u 11:35
Sebastian Driussi1

Dijamanta Spalletti nekada želi i odmoriti, a zgusnuti raspored to jednostavno ne dozvoljava. Stoga su se Romini skauti razletili po bijelom svijetu, ne bi pronašli nogometaša koji bi barem malo rasteretio kapitena reprezentacije BiH.

Prema pisanjima italijanskih portala, konačno su i nešto pronašli. Riječ je o mladoj zvijezdi River Platea, Sebastianu Driussiju, s kojim su Romini čelnici već stupili u kontakt u namjeri da ga privole na potpis ugovora.

Drisussi je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 11 golova. Argentinski velikan za njega traži 10 miliona eura, a s obzirom da je Sampdoria već zagrizla za 21-godišnjeg Driussija, rimski klub se vjerovatno neće previše dvoumiti zbog te cijene.

Zanimljivo, Driussi nje potpuno različit tip napadača od Džeke, veoma brz i visok 179 centimatara, ali baš to Spalletti i želi postići naredne sezone, kada Driussi pristupi ekipi – raznolikost u napadu.

(SC)