Ronaldo najbolji fudbaler 2016.godine

Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim fudbalerom svijeta!
13.12.2016 u 09:19
ronaldo

Zlatna lopta već godina šeta od Lionela Messija do Cristian Ronalda. Ove godine je završila u rukama portugalskog fudbalera.

Ovaj 31-godišnji Realov napadač nagrađen je za sezonu u kojoj je s klubom osvojio Ligu prvaka, a s reprezentacijom Euro 2016.

Iako se u navedenim završnicama uspješno skrivao i prepuštao suigračima da odigraju naslovne uloge, Ronaldo je na kraju u rukama držao jače adute od Messija i Antoinea Griezmanna.

Prvi je osvojio La Ligu i španjolski kup, ali je poražen u finalu Copa Americe, drugi je pak kapitulirao u finalu Lige prvaka upravo protiv Reala te se (kao najbolji strijelac turnira) spotaknuo na posljednjoj stepenici Eura 2016.

Cristiano Ronaldo nije bio u mogućnosti kao laureat pozirati fotoreporterima sa Zlatnom loptom u rukama. Umjesto na svečanosti dodjele priznanja on je odgovarao na pitanja japanskih novinara koji su Realovu ekspediciju dočekali u Tokiju, gdje “kraljevski klub” u četvrtak (11.30) igra polufinalnu utakmicu Fifinog Svjetskog klupskog prvenstva s meksičkom Americom.

(pressing.ba)