Rusi dobili Crnogorce 3:0 za "zelenim stolom"

Prekinuti meč kvalifikacija za Euro 2016.godine igran u Podgorici između Crne Gore i Rusije registrovan je 0:3 za goste.
08.04.2015 u 19:02
crngr

Crna Gora će naredne dvije utakmice kao domaćin morati igrati pred praznim tribinama, dok je Rusija kažnjena s 25.000 eura zbog nedoličnog ponašanja njenih navijača na tom meču, prenosi Tanjug vijest agencije Itar-Tas 

Susret G kvalifikacijske skupine na stadionu u Podgorici prekinut je 27. marta već u prvoj minuti pošto je ruski golman Igor Akinfeev pogođen s tribina bakljom u glavu i morao je biti prebačen u bolnicu, gdje su mu dijagnosticirane opekline na vratu i blaži potres mozga. 

Uprkos tome, sudija je nakon dužih konzultacija odlučio nastaviti meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minuti nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Dmitrija Kombarova. 

Utakmica između Crne Gore i Rusije obilježena je brojnim incidentima na tribinama, a prekinuta je pri rezultatu 0:0. 

Nakon današnje odluke UEFA, Rusija na tablici G grupe zauzima treće mjesto s osam bodova, iza vodećih Austrije sa 13 i Švedske s devet. Crna Gora je ostala četvrtoplasirana s pet bodova ispred Lihtenštajna sa četiri i Moldavije s jednim bodom.

(agencije)